Прем'єра перформансу “Трава пробиває землю”

23 лютого, в день пам’яті Номана Челебіджихана та напередодні Дня спротиву Крима російській окупації, збираємось в Кримському Домі, де кримський режисер Галина Джикаєва та драматурги Ден і Яна Гуменні представлять новий театральний перформанс “Трава пробиває землю” — про море, Крим та (не)любов — за свідченнями про тортури у Криму.

В основі цього міждисциплінарного проекту — сучасна кримськотатарська поезія, звіт КримSOS про тортури в Криму, звіт Amnesty International про тортури та порушення прав людини на Сході України, доповідь Управління верховного комісара ООН з прав людини та документальні свідчення.

З цих документів народжується фізичний театр та нова неакадемічна музика. Біль через поезію, звук та рух. Спеціально для цього проекту молоді композиторки Тетяна Хорошун та Яна Шлябанська створили музичний супровід з використанням новітніх аудіовізуальних технологій.

На жаль, кримська тематика у сучасному українському мистецтві зараз мало представлена. Цей проект покликаний заповнити деяку прірву в сучасному мистецькому просторі. Мистецька мова музики і танцю зрозуміла кожному.

Цей театральний перформанс може стати ще одним кроком, наразі мистецьким, щоб привернути увагу спільноти до проблем окупованого Криму, до страждань та сподівань кримськотатарського народу.

Театральний перформанс “Трава пробиває каміння” - ко-продукція київського PostPlayТеатру та Кримського Дому.

ВХІД ВІЛЬНИЙ.