Лекція "Євпаторія - Кезлев - Керкінітида"

9 лютого, о 14.00 запрошуємо до Кримського Дому на лекцію про чарівне місто, старовинну перлину Західного узбережжя Крима - Євпаторію - Кезлев - Керкінітиду.

Під час лекції на вас чекають розповіді про історію цього міста, яке тричі за дві з половиною тисячі років міняло свою назву: стародавня Керкінітида, середньовічний Кезлев і сучасна Євпаторія.

Ви дізнаєтесь про народи, що населяли Крим: кримських татар, караїмів, кримчаків, скіфів, греків, готів тощо. Про туристичні об'єкти старого міста: середньовічну мечеть Джума-Джамі, суфійський монастир - Текіє дервішів, комплекс караїмських
кенас, про синагогу та вежу Одун-базар Капуси, вірменську церкву Сурб-Нікогайос, православну церкву св. Миколи та інші цікаві об'єкти.

Вас познайомлять з історіями з життя одного з головних зодчих Сходу Мімара Синана, турецького мандрівника й письменника Евлія Челебі, поетів Ашіка Омера, Олександра Пушкіна, Адама Міцкевича, Анни Ахматової, а також градоначальника Євпаторії на початку XX століття Семена Дувана. Звісно, буде й розповідь про українські думи XVI-XVII століття, пов'язані з Євпаторією.

Лекцію проводить екскурсовод, краєзнавець Шкарпова Інна.