Open Air «Кримський Дім об’єднує серця» до Дня Незалежності 2020

23 серпня о 17.00 на території Національного музею народної архітектури та побуту України «Пирогів» у Києві вчетверте відбудеться кримський Open Air концерт «Кримський Дім об’єднує серця», присвячений 29-й річниці Незалежності України.

Програму фестивалю відкриватиме кримськотатарський етно-ансамбль «Мусафір» та співачка Lenara Osmanova. На сцені також виступлять зразковий вокально-хореографічний ансамбль Кримськотатарського культурного центру - "Кримська родина", хореографічний колектив Кримського Дому, ансамбль народного танцю «КИЇВ» та солісти вокального гурту «Ad libitum». Ввечері для всіх лунатиме запальна джазова музика від «Тріо Усеїна Бекірова».

Також в рамках фестивалю пройде дискусійна панель на тему «Кримський погляд на Незалежність України» за участі лідерів думок.

Паралельно відбуватимуться майстер-класи з розпису хною, техніки малювання на воді – ебру, вишивки кримських татар та гончарного мистецтва за участі кераміста Рустема Скибіна та його студії. Майстер-класи з приготування кримськотатарської кави, а також майстер-класи від українських майстрів. Усі охочі матимуть можливість скуштувати кримськотатарських страв.

Окрім того, діятиме правозахисна галявина. У фестивалі будуть приймати участь волонтери кампанії #PrisonersVoice (стара назва кампанії #SaveOlegSentsov). Кожен охочий зможе підписати листівку для політв'язня Кремля, і тим самим підтримати людину під час незаконного ув’язнення.

Концерт проводить Кримський Дім.