Мобільний додаток “Словник синонімів кримськотатарської мови”

Новий мобільний додаток “Sinonimik luğat - Словник синонімів кримськотатарської мови” доступний для завантаження.

 

Кримський Дім разом із командою молодих філологів, перекладачів та програмістів представляє новий мобільний додаток “Sinonimik luğat - Словник синонімів кримськотатарської мови”.

“В рамках створення кримськотатарського онлайн-перекладача команда одночасно реалізує й інші проекти. Один із них  - якраз цей додаток та онлайн-словник синонімів кримськотатарської мови. Додаток створений на основі словника Ремзі Девлетова та за підтримки Кримського Дому. Команда проекту - це Еміне Шерфе, Есмера Асанова, Мамуре Чабанова, Зарифе Якупова, розробник - Сервин Османов, дизайнер - Мадіна Мірзоєва. Загалом на створення додатку ми витратили близько трьох місяців. На наш погляд, словник синонімів стане добрим помічником в першу чергу перекладачам, а також мовознавцям, викладачам та студентам”, - розповідає одна з редакторів додатку Еміне Шерфе.

Додаток вже зараз доступний для завантаження в GooglePlay, а згодом з’явиться і для користувачів iOS. Також працює веб-версія словника.  Автори проекту зазначають, що додаток є безкоштовним, працює офлайн та без реклами.