Київська кримська солідарність: Володимир Балух

8 лютого, о 19:00 в Кримському домі (вул. Омеляновича-Павленка, 9) відбудеться вечір солідарності з Володимиром Балухом, кримським фермером, мешканцем села Серебрянка Роздольненського району, який вже четвертий рік, практично сам-на-сам, бореться з російською репресивною системою у Криму, жертвою якої він став саме через свою публічну українську позицію.

8 лютого Володимиру Балуху виповниться 47 років. Ми запрошуємо всіх небайдужих прийти до Кримського дому та висловити свою підтримку!

У 2014 році Володимир Балух відмовився визнати російську юрисдикцію у Криму, піднявши над своїм будинком український державний прапор. Наприкінці 2016 року він прикріпив на стіну свого будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної Сотні» (в пам’ять про загиблих цивільних учасників протестів на Майдані Незалежності у Києві у лютому 2014 року). 16 січня 2018 року “суддя” Олена Тедеєва незаконно засудила Володимира Балуха до 3 років та 7 місяців позбавлення волі, а також його зобов'язали сплатити штраф у розмірі 10 тисяч рублів. Наразі стосовно нього відкрито ще одну кримінальну справу за «дезорганізацію роботи виправних закладів». Зараз Володимир Балух незаконно перебуває у СІЗО Сімферополя, його чекає ще один незаконний вирок окупаційної влади та декілька років у колонії.

У заході візьмуть участь політики, активісти та усі небайдужі, які хочуть проявити солідарність і моральну підтримку на адресу Володимира Балуха та ще півсотні активістів, пересічних громадян, які переслідуються та незаконно засуджуються в окупованому РФ Криму, їх рідних і близьких.

Учасники вечору:
►Ільмі Умеров, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу;
►Ахтем Чийгоз, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу;
►Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи;
►Родина Володимира Балуха;
►Андрій Щекун, український журналіст, громадський діяч, генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва, голова громадської організації "Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім»;
►Ольга та Дмитро Дінзе, адвокати Володимира Балуха;
►Вельдар Шукурджиєв, активіст, воїн АТО, співзасновник Українського культурного центру в Сімферополі;
►Презентація ролику від Крим.Реалії;

Модератор: Алім Алієв, програмний директор Кримського дому

Співорганізатори: Кримська правозахисна група.