Київська Кримська Солідарність

"Ми – Кримська Солідарність" – такий флешмоб запустили в соціальних мережах 27 березня, одразу після наймасовіших за всі п’ять років окупації обшуків та арештів в будинках кримських татар.

Після цієї облави російських силовиків було заарештовано 24 людини - всі за обвинуваченням в причетності до організації Хізб ут-Тахрір. В той же день перелік дітей кримських політв’язнів поповнили ще 55 малих, та ще троє мають от-от народитися. Таким чином, без батьків залишились вже 166 дітей, які потребують нашої уваги. Активісти та небайдужі люди в Криму і на материковій Україні розпочали збір коштів на допомогу цим сім’ям.

Запрошуємо всіх приєднатись до нас у вівторок, 2 квітня, о 19:00 на черговій Київській Кримській Солідарності. Ми поговоримо с журналістами, політиками, правозахисниками та адвокатами про нинішню ситуацію в Криму, про події останніх днів, про арешти і обшуки, про нові обвинувачення, про боротьбу та ненасильницький спротив, який, не дивлячись ні на що, продовжують чинити кримські татари в Криму.

Також до вашої уваги буде документальний фільм «Ціна анексії – життя», який журналісти hromadske.ua знімали в Криму до п’ятої річниці окупації.

Спікери:
– Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України;
– Антон Наумлюк, журналіст;
– Еміль Курбедінов, адвокат.

Модератор: Алім Алієв, програмний директор Кримського Дому.

На нашому заході, зокрема, можна буде зробити благодійний внесок на підтримку родин кримських політв’язнів.