Docu\клуб: "Наближаючись до слона"

Пропонуємо разом подивитись фільм Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, режисера Аманди Роуз Вайлдер «Наближаюсь до слона» (2014).

Стаття 1 Декларації прав людини закріплює: «Всi люди народжуються вiльними i рiвними у своїй гiдностi та правах». Людство пройшло довгий шлях боротьби за свободу людини.

Сьогодні те, що людина є вільною, закріплено в багатьох міжнародних договорах та в нормативно-правових актах багатьох країн світу. А чи справді ми кожен день робимо, те що хочемо не дивлячись на обов’язки, не зважаючи на думки навколишніх людей, не враховуючи доктрини суспільства?

Людина – істота соціальна, а світ – багатоманітний, де закінчується межа свободи однієї людини і починається іншої, чи можна бути вільним у соціумі? А Ви колись міркували над цим питанням, або можливо знаєте відповідь не нього?

Пропонуємо разом подивитись фільм Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, режисера Аманди Роуз Вайлдер «Наближаюсь до слона» (2014). Кінострічка про перший рік у Вільній школі Тедді Макардла в Літтл-Фоллз (Нью-Джерсі), де відвідування занять добровільне, а правила визначає демократичне голосування.

Режисер перебуває там від початку до кінця навчального року, спостерігаючи та документуючи, як засновник школи Александр Хост, одинадцятирічний Джованні, семирічна Люсі, а також неймовірний акторський склад молодих особистостей формують стосунки, досліджують своє оточення та обговорюють порушення правил, аж поки все не сягає критичного етапу.

Цей фільм – яскравий портрет розкутого дитинства та людських стосунків.

Фільм також відзначений як найкращий міжнародний фільм на кінофестивалі DocAviv 2015;

Нагорода братів Майзл на кінофестивалі в Белфасті 2015; Нагорода Emerging Cinematic Vision на МКФ у Камдені 2014.

Модеруватиме кінопоказ голова ЦГП «Альменда» - Валентина Потапова (Valentina Potapova).