Більше, ніж Крим

20 вересня, о 19:00, в Кримському домі відбудеться показ трьох коротких документальних фільмів "Більше, ніж Крим" про кримських татар, які відомі у всьому світі.

 

Герої цих фільмів обрали своєю життєвою місією збереження знання про традиційну кримськотатарську культуру та етнічну спадщину від зникнення. Разом вони дають відповіді на важливі питання нашого часу: "Як корінні народи можуть зберегти себе в складному світі?", "Як тільки одна людина може зберегти традицію всього народу?», «Як пересічна людина стає надзвичайною?».

В рамках заходу буде продемонстровано короткі документальні фільми про трьох кримських татар:
►Рустема Скибіна, найбільш відомого кримськотатарського кераміста, чиї унікальні орнаменти та прекрасні вироби відомі в усьому світі;
►Джеміля Карікова, з-під рук якого лунає автентична музика кримських татар, яку він відроджує, збираючи по крупицям;
►Айше Сеітмуратову, захисницю народу, хоробру жінку, яка кинула виклик радянській владі та врешті перемогла.

Вечір завершиться виступом одного із героїв фільму, Джеміля Карікова, кримськотатарського маестро, композитора та дослідника традиційної музики.

Учасники вечора:
►Наріман Устаєв, генеральний директор Інституту геостратегії ім.І.Гаспринського
►Петро Кошуков, продюсер проекту «Більше, ніж Крим», Last Version Production
►Гульнара Бекірова, історикиня, авторка сценарію проекту «Більше, ніж Крим»

Документальні фільми «Більше, ніж Крим» відзнято в рамках проекту «Видатні кримські татари» за фінансової підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Точка зору, відображена у даних фільмах може не співпадати з позицією Уряду США.
Організатор: Інститут геостратегії імені Ісмаїла Гаспринського